In 2009 nam de KNAF/BSR een prachtige stap en stond, op verzoek van Stichting GUTTS, E85 en M85 beperkt toe in de Nederlandse Rallysport voor het seizoen 2010. Als belangrijkste het duurzame resultaat: in totaal reduceerden alle ‘groene’ equipes samen 102.158 kg CO2 met hun deelname op E85 en M85 in Nederlandse Rally’s. Voor 2011 komt de KNAF in samenwerking met Stichting GUTTS met nog meer voordeel voor duurzame teams.

Vanaf de Paradigit ELE Rally wordt een nieuwe initiatief gelanceerd: de Green Award! Een aparte prijs die het duurzame karakter van de rallysport in Nederland benadrukt. De winnaar van de Green Award kan bij de ceremonie rekenen op een mooie trofee én 50 Liter gratis alternatieve brandstof naar keuze. Deelname aan de Green Award is automatisch voor alle equipes die een rally starten op een alternatieve energiebron. De winnaar van de Green Award draagt tijdens de wedstrijd de volgende waarden het beste uit: duurzaamheid, innovatie, teamwork en spektakel. Het mooiste nieuws is dat iedere deelnemer aan de Green Award een korting van €100,- krijgt op zijn inschrijfgeld!

De duurzame deelnemers aan de ELE Rally krijgen deze korting teruggestort op hun rekening. Vanaf de Autosoft Vechtdal Rally zal op ieder inschrijfformulier van een rally meetellend voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap een mogelijkheid om aan te geven dat een equipe meedoet in de Green Award door de brandstofkeuze (E85 of M85).

De KNAF, gesteund door rallyorganisatoren, enkele externe sponsoren en GUTTS bieden alle ‘groene’ teams deze korting aan om het verdere verduurzamen van de sport te promoten. Een uniek initiatief in de wereld! Er is nog geen enkele ASN die dit doet en Nederland zet hier de toon in de autosport!
Voor een equipe die nu nog twijfelt aan het overstappen op een alternatieve brandstof wordt het nu wel heel makkelijk, met de aanzienlijke goedkopere tarieven voor E85 via GUTTS en deze korting bespaart een equipe een kleine €1.000,- op een heel seizoen.

Alle reeds bij de KNAF aangemelde deelnemers die op een alternatieve energiebron rijden zijn automatische deelnemer aan de Green Award. Voor equipes die deze aanmelding nog niet hebben verzorgd kunnen dit doen via greenaward@knaf.nl .

Houd de verschillende podia vanaf nu in de gaten voor de allereerste winnaars!